60 gün süre verildi… Bakanlık duyurdu: Lokanta ve kafelerde yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Satış Yerlerinde Karekod Uygulamasını Zorunlu Hale Getirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, daha önce gönüllülük esasıyla duyurduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik karekod uygulamasını zorunlu hale getirdi. Bu karar, Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Artık, gıda işletmelerinin “gıda işletmesi karekodu” tüketicilerin görebileceği yerde bulundurması zorunlu hale geldi. Bakanlık, uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyerek resmi internet sitesinde duyuracak ve işletmeler için uyum süresi 60 gün olacak.

Bu uygulamanın temel amacı ise gıda güvenirliğini artırmak ve tüketicilerin daha güvenilir gıdalara ulaşmasını sağlamak olarak belirlendi.

Bakanlık: “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması Güvenilir Gıdaya Ulaşımı Destekliyor”

Geçen sene bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirilmiştir.” denilmişti.

Karekod Nasıl Kullanılıyor?

Her işletmeye özel olan karekodu edinmek için https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Batman Aydınkonak Trafo Merkezi’nde Sona Gelindi

Batman’da yeni trafo merkezi tamamlanıyor, enerji kesintileri sona erecek ve şehir kalkınacak.

Yargıtay’dan emekli maaşlarına ‘bloke’ onayı çıktı

Yargıtay İçtihatları Birleştirme Büyük Genel Kurulunun, aynı konuya ilişkin Yargıtayın farklı dairelerinden farklı görüşlerde kararlar çıkması üzerine aldığı karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Büyük Genel Kurul, bankaların tüketici kredisi kullanan …

CHP Niğde Milletvekili Gürer, tekstil sektöründeki krize işaret etti!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tekstil sektöründe son yıllarda yaşanan sorunların giderek derinleştiğini ve bu sorunların sadece sektörü değil, tüm ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. Sektörün istihdam ve üretim kapasitesine …

Türk ve Mısırlı şirketler arasında 100 milyon dolarlık anlaşma

Türk şirketi Bony Socks ile Mısır şirketi El Sewedy Sanayi Kalkınma, 70 ila 100 milyon dolar arasında yatırım anlaşması imzaladı.

Nestle skandalı: Polis ‘şişe suları skandalıyla’ ilgili arama yaptı

Fransa’da Nestle Grubu’nun ülkedeki merkezinde “şişe suları skandalıyla” ilgili arama yapıldı. Şubat ayında açılan bir soruşturma kapsamında yürütülen aramada ele geçirilen bilgiler incelenecek.

Akbank’tan yapay zekada sınırları aşan başarı

Global Finance, Akbank’ı hem yapay zekada hem de ödeme işlem yönetiminde Türkiye’nin ve Batı Avrupa’nın En İyi Bankası seçti.