Hrant Dink davasında yeni celse: Dava 7 Şubat’a ertelendi

Hrant Dink Cinayeti Yargılaması Yeniden Başladı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin, kamu görevlileri hakkında verilen kararın Yargıtay tarafından 15 sanık yönünden bozulmasının ardından yeniden başlayan yargılamanın duruşması İstanbul’daki 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Saat 11.30’da başlayan duruşmaya tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Dink’in katili Ogün Samast da Trabzon Adliyesi’ne gelerek duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Davada tutuklu sanıkların savunmaları alındı.

Sanık Muharrem Demirkale, “Mütalaaya itiraz ediyorum. Bu cinayetle zerre kadar ilgim yok.” derken sanık Yavuz Karakaya ise “Cinayet faili Ogün Samast, olay günü beyaz bir araç olduğunu söyledi. Bu olayla çelişmektedir.” şeklinde konuştu.

Tutuklu sanıklardan Veysel Şahin de olayla ilgisi olmadığını savundu. Samast ve diğer sanıkları tanımadığını söyleyen Şahin, “Bu şahısları burada mahkeme huzurunda gördüm; hiçbiriyle hiçbir bağlantım yoktur. Ben görevimi yerine getirdim. 5 sene 7 aydır tutukluyum. Bunların göz önünde bulundurulmasını istiyorum. Daha önce tahliye oldum, kaçma riskim de yok. Tahliyemi talep ediyorum..” dedi.

DAVA 7 ŞUBAT’A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, duruşmada sanıklardan Hasan Durmuşoğlu’nun dinlenememesi sebebiyle duruşmayı 7 Şubat 2025 tarihine erteledi.

Related Posts

Dünyanın en zengin insanı robotları seçti: Son 16 yılın en düşük seviyesi

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos’un sahibi olduğu Amazon, depolarında kullanılan robot sayısını artırmayı hedefliyor. Tesislerde 1 milyondan fazla robot aktif olarak çalışırken; tesis başına çalışan insan sayısı son 16 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Kulis | Erdoğan, AKP’li vekillere açıkladı: PKK’nın teslim edeceği silahlar ne olacak?

Kulis | Erdoğan, AKP’li vekillere açıkladı: PKK’nın teslim edeceği silahlar ne olacak?

Dini nikah kıydığı kadın için Erzincan’dan İran’a gitti! Rehin alınıp işkence edildi

Erzincan’da terzilik yapan 45 yaşındaki Salim Özbek’in, dini nikahla evlendiği Afganistan uyruklu eşini getirmek için gittiği İran’da kaçırıldığı öne sürüldü. Kaçıranların Özbek’e işkence yaptığı görüntüleri ailesine göndererek 30 bin dolar fidye talep ettiği belirtildi. Aile, yetkililerden yardım istedi.

Bakan Tunç’tan Saraçhane açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraçhane mitinginin ardından gözaltına alınanlara ilişkin açıklama yaptı. Saraçhane’de düzenlenen miting sonrası gözaltına alınan 42 kişiden 8’i serbest bırakıldı.

Güney Kore’de siyasi kriz derinleşiyor: Büyükelçilere istifa baskısı

Güney Kore’de eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol tarafından atanan bazı büyükelçilere, “geleneksel uygulamanın bir parçası olarak” istifa etmelerine yönelik çağrı yapıldığı öne sürüldü.

Süveyş Körfezi’nde sondaj gemisi battı: 3 kişi öldü

Mısır’ın Süveyş Körfezi’nde bir sondaj gemisinin alabora olması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 21 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.