Konya’dan ‘bisiklet’ temalı etkinlikler

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Kışın Bisikletle İşe Gitme Günü” kapsamında etkinlikler gerçekleştirdi.

Her sene Şubat ayının ikinci Cuma günü kutlanan “Dünya Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü” kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12-13-14 Şubat tarihlerinde Bisbulans ile bisiklet yollarında ve şehrin farklı noktalarında ücretsiz bisiklet tamiri gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Gazze Caddesi-Çeçenistan Caddesi Kavşağı, Karaman Caddesi-Antalya Çevre Yolu Caddesi Kavşağı, Yeni İstanbul Caddesi-Çakırlı Caddesi Kavşağı’nda; gün içinde ise Zafer, Kültürpark ve Aziziye Camii önünde düzenlenen ücretsiz bisiklet tamirleri Konyalılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

“BİSİKLET ŞEHRİ KONYA” PANELİ

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) ev sahipliğinde ise, “Dünya Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü” “Bisiklet Şehri Konya” paneli düzenlendi. Panele, milli bisikletçi ve eski Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, bisikletli ulaşım konusunda akademik çalışmalar yapan Dr. Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Lorasokkay, Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Dr. Hasan Görgülü konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Selman Selim Akyüz’ün yaptığı panelde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet konusundaki örnek çalışmaları ile Konya’nın geçmişten bugüne bisiklet konusundaki öncülüğü anlatıldı.

Related Posts

Pakistan’lı eski generalden nükleer açıklaması!

Eski Pakistan ordusu Tuğgenerali Rashid Wali Al-Jazeera’ya yaptığı bir açıklamada Pakistan’ın Hindistan’ın saldırılarına karşı kendini savunmak ve nükleer caydırıcılığını tesis etmek amacıyla misilleme hakkını saklı tuttuğunu söyledi. Wali, Hindistan …

Zorlu Holding’de Ramazan maili krizi: Eski CEO Cem Köksal hâkim karşısına çıkıyor

Zorlu Holding’de Ramazan maili gerilimi yargıya taşındı. Eski CEO Cem Köksal, çalışanlara gönderdiği e-postayla “inanç özgürlüğünü engellemekle” suçlanıyor. Hakkında 5 yıla kadar hapis isteniyor.

Evde infaz teklifi Meclis’e geliyor!

AKP infaz rejiminde değişiklik öngören yeni bir kanun teklifi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hazırlıkları birkaç aydır devam eden teklifin, Haziran ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması planlanıyor. Düzenlemeyle birlikte çocuklu anneler ve tek başına cezaevi koşullarında hayatını sürdüremeyecek hastalar için de “evde infaz” düzenlemesi getirilecek.

ABD’li Papa’nın gelecek dönemi, bu üç mesajda gizli

Papa Francis’in ardından seçilen Leo XIV, Aziz Petrus Bazilikası’ndan halkı selamladı, barış ve adalet mesajları verdi, geleneksel papalık kıyafetleriyle köklere vurgu yaptı. Peru’da misyonerlik yapan ABD doğumlu Papa, seçtiği isim ve sözleriyle yeni dönemin ilk sinyallerini verdi.

Maydonoz Döner operasyonunda yeni dalga!

21 Şubat’ta “Kıskaç-40″ operasyonları kapsamında Maydonoz Döner üzerinden FETÖ’ye finansman sağlandığı ortaya çıkmış ve 353 şüpheli gözaltına alınarak şirkete kayyum atanmıştı. Son olarak Eskişehir merkezli Bursa, Balıkesir ve Şırnak’ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) güncel yapılanması ve terörizmin finansmanına yönelik düzenlenen operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı.

ABD’nin 28 büyük şehri batıyor

ABD’de yapılan yeni bir uydu radar araştırması, ülkenin en kalabalık 28 kentinde yer seviyesinin önemli ölçüde düştüğünü ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir