Kayseri’de Cinayet Davasında Tutuklu Sanık Sayısı İkiye Yükseldi

KAYSERİ’de Hasan Hüseyin Ali Ekber Akbulut’un (27) öldürülmesine ilişkin görülen davanın ilk duruşmasında, tutuksuz sanıklardan Mustafa İ.’nin tutuklanmasına hükmedildi. Böylece cinayete ilişkin davada tutuklu sayısı, 2’e yükseldi.

Olay, geçen yıl 17 Haziran’da saat 21.30 sıralarında Kocasinan ilçesi Mevlana Mahallesi Cenap Şahabettin Sokak’ta meydana geldi. Hasan Hüseyin Ali Ekber Akbulut ile Oğuz İ. ve Mustafa İ. kardeşler arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Oğuz İ. ve Mustafa İ., bıçakla Akbulut’u yaraladı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Akbulut, kurtarılamadı. Oğuz ve Mustafa İ. kardeşler ile olay sırasında yanlarında olan kuzenleri İrem K. gözaltına alındı. Oğuz İ. tutuklanırken, ağabeyi Mustafa İ.’ye ev hapsi verildi, İrem K. ise adli kontrol tedbiri ile salıverildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 3 kişi hakkında ‘Kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istendi.

DAVA BAŞLADI

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Oğuz İ. ile tutuksuz yargılanan ağabeyi Mustafa İ. ve kuzeni İrem K. ile ölen Akbulut’un şikayetçi annesi ile ablası hazır bulundu. Tahliyesini isteyen Oğuz İ., “Hasan Hüseyin ağabeyimi darbetti. Ağabeyim Mustafa da ona yumruk attı. Hasan Hüseyin, bıçağını çıkarıp ağabeyime sallamaya başladı. Bıçak yere düştü. Bıçağı aldım. Hasan küfürlerine devam edince keskin tarafını sürttüm. Öldürme amacım yoktu. Belden yukarı salladım. Öldüğünü emniyette öğrendim. Bıçağı bir evin bahçesine fırlattım. Emniyette kendimi korumak amacıyla başka ifade verdim” diye konuştu.

2 TANIK DİNLENDİ

Diğer sanıklarda üzerine atılan suçlamaları reddederek beraatlerini istedi. Ölen Akbulut’un ailesi de şikayeti olduklarını söyledi. 2 tanığın dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti, Mustafa İ.’nin ‘Kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçundan tutuklanmasına karar verip, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Related Posts

Silivride korkutan yangın: Kısa sürede 15 baraka alev aldı

Silivri’de, bir barakada çıkan yangın diğer barakalara sıçradı. Yangında Roman vatandaşların kaldığı 15 baraka ile 1 samanlık yanarken, alevler itfaiye tarafından söndürüldü.

Anket sonucunda çarpıcı sonuç: CHP zirvede, AKP’nin eriyişi sürüyor!

ALF Araştırma, 1-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında yaptığı seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Anketin sonucuna göre, CHP zirvedeki yerini korurken, AKP’nin oyları erimeye devam ediyor.

Alman siyasetinde şaşırtan gelişmeler: Tarihte bir ilk

Almanya’da Friedrich Merz, SPD ile kurduğu yeni koalisyona rağmen başbakan seçilemedi. Meclis oylamasında sadece 310 oy aldı. Merz, parlamentoda yapılan ikinci tur oylamada başbakan seçilebildi.

Bir havayolu daha İsrail’e uçuşlarını askıya aldı

Polonya’nın kamu yayıncısı TVP World’ün haberine göre, Lufthansa, Delta, British Airways ve Air India gibi diğer büyük hava yolu şirketleriyle birlikte LOT da Tel Aviv’e uçuşları askıya alan firmalar arasına girdi. HUSİLER HAVALİMANI’NI VURMUŞTU …

PKK’lı terörist sınır kapısında yakalandı

Kilis’te, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü PKK üyesi S.E.A., tutuklandı.

Polonya’dan Rusya’ya ‘seçimlere müdahale’ suçlaması

Polonya Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, Rusya’nın yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik “eşi benzeri görülmemiş bir müdahale girişimi” olduğunu iddia etti.