İş adamı Mehmet İlhan Gülay, Ekrem İmamoğlu’nun kirli rüşvet çarkını anlattı: 10 milyon dolar değerinde bağışa zorlandık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Yolsuzluk İddiaları

İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında dosyaya giren iş insanı Mehmet İlhan Gülay’ın ifadesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla dönen rant iddialarını bir kez daha gündeme getirdi. Gülay, Nişantaşı City’s, Meydan AVM ve Gülaylar Altın gibi birçok şirketin sahibi olarak tutuklanmadan önce İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdi. İfadesinde, İBB ile yaşadığı süreci detaylı bir şekilde anlattı.

Gülay, İBB’nin baskıları karşısında talepleri kabul etmek zorunda kaldıklarını belirterek, İmamoğlu’nun talimatı doğrultusunda hareket ettiklerini aktardı. İBB ile şirketi arasında imzalanan protokol kapsamında 5 bin 400 metrekarelik alanın devri kararlaştırıldı, ancak inşaat devam ettiği için tapu devri henüz gerçekleşmedi. Gülay, bu süreçte yaşadığı mağduriyeti vurgulayarak, şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Gülay’ın ifadelerine göre, İBB’nin baskıları sonucunda 5 bin 400 metrekarelik bağışın yanı sıra şirkete ait alanda bir metro durağının da kabul ettirilmeye çalışıldığı belirtildi. Gülay’ın avukatları, İBB ile yapılan protokolü savcılığa sundu ve yaşanan sürecin detaylarını aktardı.

Related Posts

Kuşadası’na 4 kruvaziyerle 6 bin 298 turist geldi

Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 4 kruvaziyerle 6 bin 298 turisti ağırladı.

Dış borç stoku açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin brüt dış borç stokunun 31 Mart itibarıyla 527,5 milyar dolar, net dış borç stokunun da 264,1 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Zam geldi! Akaryakıtta tabela değişti

İran-İsrail gerilimi ile dalgalanan petrol fiyatları akaryakıta da tabelayı etkiliyor. Önceki gece benzin fiyatına 2 lira 63 kuruş, motorin fiyatına ise 4 lira 03 kuruş indirim geldi. Ancak bu indirim haberinin yarattığı ılımlı hava uzun sürmedi …

Dolar endeksi çakıldı: 3 yılın en düşüğü

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığı için yeni bir ismi eylül ya da ekim ayında seçip açıklamayı değerlendirdiği yönündeki haber akışıyla dolar diğer para birimleri karşısında değer kaybederken, dolar endeksi 97,076’yla son 3 yılın en düşük seviyesini gördü.

Kanadalı hava yolu şirketi Toronto-İstanbul seferlerine 6 Aralık’ta başlayacak

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, Kanadalı hava yolu şirketi Air Transat’ın 6 Aralık’ta Toronto-İstanbul uçuşlarına başlayacağını bildirdi.

Kapasite kullanım oranı azaldı

İmalat sanayisi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanım oranı (KKO), haziranda geçen aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 74,6’ya geriledi.