‘İsrail Gazze’de IŞİD bağlantılı grubu silahlandırıyor’

İsrail Gazze’deki Selefi Grubu Silahlandırdı İddiası

İsrail’in eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Gazze’de IŞİD’le bağlantılı Selefi grup Hamasha’nın silahlandırıldığını iddia etti. Lieberman’a göre, bu iddia Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından doğrulandı.

İddialara karşılık Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, “İsrail, Hamas’ı etkisiz hale getirmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bu adımlar güvenlik uzmanlarımızın önerileri doğrultusunda atılmaktadır” denildi.

‘Silahlar En Sonunda Bize Karşı Kullanılacak’

Lieberman, İsrail’in kamu yayıncısı Kan Bet radyosuna yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun Filistin Devleti’ne karşı Hamas’ı silahlandırdığı gibi şimdi de Hamas’a karşı yeni bir gücü silahlandırdığını iddia etti. Lieberman, “Hamasha klanı kendilerine ideolojik bir amaç katmak isteyen ve IŞİD’le ilişkilendiren kanunsuz bir haydut grubudur” ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanlığı’nın bu klanı silahlandırması durumunda, silahların en sonunda İsrail’e karşı kullanılacağı uyarısında bulunan Lieberman, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Balıkesir’de belediye meclis üyesi Yüksel, silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Balıkesir’in Havran ilçesinde, AK Parti Havran Belediye meclis üyesi Mehmet Anıl Yüksel, uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

TEM’de yolcu otobüsü kamyona arkadan çarptı

TEM’de yolcu otobüsünün kamyona arkadan çarpması sonucu biri ağır 7 kişi yakalandı.

Bilecik ve İzmir afet bölgesi ilan edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bilecik ve İzmir’de meydana gelen orman yangınları sonrası “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini bildirdi.

Macron tarih vererek duyurdu: Fransa, Filistin’i resmen tanıyacak

Macron tarih vererek duyurdu: Fransa, Filistin’i resmen tanıyacak

CHP’li Günaydın’dan TBMM’de kurulması planlanan komisyonla ilgili açıklama: Yanlış bir çalışma olursa çıkar, ifşa ederiz

CHP’li Günaydın’dan TBMM’de kurulması planlanan komisyonla ilgili açıklama: Yanlış bir çalışma olursa çıkar, ifşa ederiz

Avrupa Arap Alevileri Federasyonu’ndan Diyanet’e çağrı: Sessizlik de suçtur

Suriye geçici yönetiminin Alevi nüfusun yoğun olduğu Lazkiye, Tartus ve Hama’da çatışmaların sona erdiğini duyurmasına karşın, 6-9 Mart tarihlerinde yaşamını yitirenlerin sayısına dair net bir açıklama yapılmadığı bir dönemde geldi. Suriye geçici …