Eskişehir’de Filistin İçin Protesto

Eskişehir İsrail’in Gazze Saldırılarını Protesto Etti

Eskişehir’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) üyeleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan bir protesto etkinliği düzenledi.

AGD ve MGV Eskişehir Şube Başkanı Bahattin Kesik, Çarşı Cami önünde toplanan kalabalığa hitaben, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Açlık, susuzluk ve bombardımanla karşı karşıya kalan Filistin halkının dramını vurgulayan Kesik, Hamas’ın çağrısının tüm insanlık için bir vicdan çağrısı olduğunu dile getirdi.

Kesik, İsrail rejiminin Gazze’de başlattığı soykırımın 600 günü aşkın süredir devam ettiğini belirterek, “40 binden fazla şehit, onlarca yaralı, yerle bir edilen şehirler, yıkılan camiler ve yakılan hastaneler var. Bu durum sadece bir ihanet değil, aynı zamanda zalimleri cesaretlendirip mazlumu ölüme terk etmektedir. İsrail ile olan tüm ilişkiler derhal kesilmeli, Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması için gerekli adımlar atılmalıdır.” dedi.

Related Posts

Tekirdağ’da bekçiye bıçaklı saldırı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, kimliğini göstermek istemeyen bir kişi bekçiyi bıçakla yaraladı. Saldırgan gözaltına alındı.

Bursaspor, Üsküp FK’yı 6-0 Mağlup Etti

Bursaspor, antrenman maçında Üsküp FK’yi 6-0 yenerek yeni sezon hazırlıklarına devam etti.

Beylikdüzü’nde AVM’nin yemek katının tavanı çöktü: 1 kişi yaralandı

Beylikdüzü’nde bir alışveriş merkezinde tavanın kısmen çökmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Burdur’da kayıp alzheimer hastası yaşlı kadın arazide sağ olarak bulundu

Burdur’un Ağlasun ilçesine bağlı Yeşilbaşköy’de kaybolan 83 yaşındaki Alzheimer hastası Emine P., yoğun arama çalışmaları sonucu evine 3 kilometre uzaklıkta sağ olarak bulundu.

Bu köye yerleşene 4,5 milyon lira veriliyor ama tek bir başvuru bile olmadı

Avrupa’da köyleri ve kasabaları canlandırma projeleri tek tek duyuruluyor. 1 euro ev satan köyler olduğu gibi, bazı köyler ile yerleşene on binlerce euro teşvik veriyor. Bu köylerden en çok dikkat çekeni ise 100 bin euro (yaklaşık 4 milyon 600 bin lira) teşvik veren İtalyan köyü Sagron Mis oldu…

Sivas’ta yolcu otobüsü devrildi! 3 kişi öldü, 24 kişi yaralandı

Sivas’ta kontrolden çıkan yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.