
Yeni Şafak Gazetesi’nin 22 Ağustos 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler…

Nükleerde yeni santrale yeni model
Türkiye, nükleer enerji yatırımlarında yeni bir döneme giriyor. Akkuyu’daki “yap-sahip ol-işlet” modelinden farklı seçenekler gündemde. Akkuyu’nun ardından Sinop ve Trakya’da planlanan santrallerde kamu şirketi Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) daha güçlü bir ortaklık ve yönlendirici rol üstlenecek. Yatırımcı ve teknoloji sağlayıcı ülkelerle doğrudan iş birliği yapılacak.

Kurultayda yeni şaibe
CHP’nin şaibeli 38. Olağan Kurultayı’nda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Ayağı kırılan Tekirdağ Şarköy Belediye Başkanı Alper Var’ın yerine, delege olmayan Başkan Yardımcısı Birol Taner oy kullanmış. Skandalı, kurultayın yapıldığı salonda çekilen bir fotoğraf ortaya çıkardı.

Kartal turu eve bıraktı
Konferans Ligi playoff turu ilk maçında İsviçre’de Lausanne’a konuk olan Beşiktaş, Rashica ile öne geçerken, 83’te Okoh’a engel olamadı. Kartal, adını lige yazdırmak adına, rövanş öncesi avantaj yakaladı.