ABD’den Çin ile yaşanan krizi tırmandıracak açıklama: Geri alacağız

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Panama ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Jose Raul Mulino ile Panama City’de bir araya geldi.

Savunma Bakanı Hegseth, yaptığı konuşmada Çin’in Panama Kanalı üzerindeki etkisine dikkat çekerek, “Panama Kanalı’nı Çin’in etkisinden hep birlikte geri alacağız. Bu hedefe diğer yetenekli müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte ulaşacağız.” şeklinde konuştu.

“Çin Bu Kanalı Silahlandırmayacak”

Hegseth, açıklamalarında net bir şekilde vurgulayarak, “Çin, Panama Kanalı’nı inşa etmedi, işletmiyor ve silahlandırmayacak. ABD’nin Orta Amerika ülkesi ile olan ilişkileri, ilerlemeye devam edecek.” dedi.

Trump’ın Sözleri ve ABD’nin Hedefleri

ABD Başkanı Donald Trump da daha önce yaptığı açıklamalarda, ulusal güvenliği artırmak amacıyla Panama Kanalı’nı geri alma hedefinde olduklarını belirtmişti. ABD’nin, Panama’daki askeri varlığını artırarak Çin’in bölgedeki etkisini azaltma niyetinde olduğu biliniyor.

Panama Kanalı üzerinden yılda 270 milyar dolar değerindeki ABD konteyner trafiğinin büyük bir kısmının geçtiği biliniyor. Bu nedenle, Kanal üzerindeki kontrolün önemi her geçen gün artıyor.

Related Posts

Ekrem İmamoğlu, doğum gününde videolu mesaj paylaştı: Nazım Hikmet’in şiiriyle seslendi

Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, bugün doğum gününde, Nazım Hikmet’in “Karıma Mektup” şiirini okuduğunu anları paylaştı. Bugün aynı zamanda Nazım Hikmet’in de doğum günü.

Numan Kurtulmuş’tan DEM Parti’ye ziyaret

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş DEM Parti grubunu ziyaret etti. Kurtulmuş’u DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli karşıladı.

Ahmet Türk hayal kırıklığına uğradı

İmralı Heyeti üyesi Ahmet Türk, 10. Yargı Paketi’nin yalnızca ‘yaşlı ve hasta’ mahkumları kapsayacak şekilde çıkarılmasına tepki gösterdi. Türk, TBMM Genel Kurulu’na sunulacak düzenleme için “Hayal kırıklığı yarattı, endişelerimiz büyüdü” ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan’dan baba Erbakan’a atıf: Yeni bir dünyanın ilk adımı D-60’ın kurulmasıdır

Fatih Erbakan’dan baba Erbakan’a atıf: Yeni bir dünyanın ilk adımı D-60’ın kurulmasıdır

Yavuz Ağıralioğlu: Memlekette bu kadar dert varken parti kurmayacağız da turşu mu kuracağız?

Yavuz Ağıralioğlu: Memlekette bu kadar dert varken parti kurmayacağız da turşu mu kuracağız?

Müsavat Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: İnşa ettiği rejimin sonuna geldik

Müsavat Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a: İnşa ettiği rejimin sonuna geldik