Beşiktaş, Galatasaray’ı Yenmek İstiyor

Yabancı teknik direktörler idaresinde Süper Lig’de Galatasaray’a karşı son galibiyetini Alman çalıştırıcı Bernd Schuster yönetiminde 2010-2011 sezonunda deplasmanda 2-1’lik skorla elde eden Beşiktaş, Ole Gunnar Solskjaer ile 14 yıl sonra ilki yaşamak istiyor.

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş, 29 Mart Cumartesi günü saat 20.30’da Tüpraş Stadyumu’nda Galatasaray’ı konuk edecek. Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer, siyah-beyazlılar ile ligde ilk 5 maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik elde ederken, son 2 karşılaşmayı ise mağlubiyetle tamamladı. Kartal, bu kötü gidişatını sarı-kırmızılılar karşısında sonlandırmak istiyor.

Yabancı teknik direktörlerle ligde Galatasaray’ı yenemedi

Kartal, yabancı teknik direktörlerin görev aldığı dönemlerde Aslan’a karşı Süper Lig’de son galibiyetini ise Bernd Schuster yönetiminde 2010-2011 sezonunda 28 Kasım 2010 tarihinde deplasmanda 2-1’lik skorla aldı.

Söz konusu tarihten sonra Portekizli Teknik Direktör Carlos Carvalhal ile Galatasaray karşı 2 maçta 1 beraberlik, 1 yenilgiyle sahadan ayrılan Beşiktaş, Hırvat Slaven Bilic’le de 4 mücadelenin 1’i hükmen olmak üzere tamamını kaybetti.

Siyah-beyazlılar, 2023-2024 sezonunun 28. haftasında Fernando Santos idaresinde sarı-kırmızılı takıma evinde 1-0 mağlup olurken, bu sezonun ilk yarısında ise Giovanni van Bronckhorst yönetiminde deplasmanda 2-1 kaybetti.

Beşiktaş’ın, yabancı teknik direktörler idaresinde ligde Galatasaray’a karşı oynadığı son 8 müsabaka şöyle:

2011-2012

20 Kasım 2011/ Beşiktaş: 0 – Galatasaray: 0 (Carlos Carvalhal)

26 Şubat 2012/ Galatasaray: 3 – Beşiktaş: 2 (Carlos Carvalhal)

2013-2014

22 Eylül 2013/ Beşiktaş: 0 – Galatasaray: 3 (Hükmen) (Slaven Bilic)

22 Şubat 2014/ Galatasaray: 1 – Beşiktaş: 0 (Slaven Bilic)

2014-2015

4 Ocak 2015/ Beşiktaş: 0 – Galatasaray: 2 (Slaven Bilic)

24 Mayıs 2015/ Galatasaray: 2 – Beşiktaş: 0 (Slaven Bilic)

2023-2024

3 Mart 2024/ Beşiktaş: 0 – Galatasaray: 1 (Fernando Santos)

2024-2025

28 Ekim 2024/ Galatasaray: 2 – Beşiktaş: 1 (Giovanni van Bronckhorst) – İSTANBUL

Related Posts

TikTok fenomeni kadın canlı yayın sırasında öldürüldü!

Meksika’da sosyal medya platformu TikTok’ta çektiği makyaj yapma videoları ile tanınan Valeria Marquez, canlı yayın yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

AKP’li Azmi Ekinci’den ‘Demirtaş’ çıkışı: ‘Hala suçlu muamelesi yapmak doğru olmaz’

AKP milletvekili Azmi Ekinci “Selahattin Demirtaş hangi suçlardan ceza aldı, bugünkü oluşan konjonktürde o günkü şartlar ortadan kalktığı için Selahattin Demirtaş’a hala suçlu muamelesini yapmak doğru olmaz. Kaldı ki kendisi de sürecin başından sonuna kadar destek oldu ve bunu defalarca açıkladı” dedi.

Erdoğan “Dostum Trump” dedi, Suriye için teşekkür etti: Gazze ile ilgili de yakında müjdeli haberler almayı umut ediyoruz

Erdoğan “Dostum Trump” dedi, Suriye için teşekkür etti: Gazze ile ilgili de yakında müjdeli haberler almayı umut ediyoruz

Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump, Muhammed bin Selman ve Şara görüşmesine ilişkin açıklama

Beyaz Saray, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleşen dörtlü zirveye ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump, Muhammed bin Selman ve Şara görüşmesine ilişkin Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırdığı için Başkan Trump’ı övdüğünü belirtti.

PKK silah bırakacak peki ya YPG? Uzmanlar Cumhuriyet’e değerlendirdi

Terör örgütü PKK’nın silah bıraktığını açıklamasına karşın, uzmanlar bu kararın PYD/YPG’yi kapsamadığını ve yeni Şam yönetiminin ne SDG’ye silah bıraktıracak ne de Fırat’ın doğusunda etkin bir otorite kurabilecek güce sahip olmadığını vurguluyor.

PKK’nin ‘fesih’ bildirisi sonrası teröristbaşı Öcalan’dan ilk mesaj: ‘Önümüzdeki döneme ilişkin mesajları saygıyla selamlıyorum’

PKK elebaşı Abdullah Öcalan, terör örgütü PKK’nin fesih ve silah bırakma kararını aldığı kongresine yönelik mesajında, “Tarihi 12. kongrede alınan kararları ve önümüzdeki döneme ilişkin mesajları saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.