DİSKİ 8 ayda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı döşedi

Diyarbakır’da DİSKİ’den Altyapı ve İçme Suyu Hatlarına Yatırım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliği tehlikesine karşı kentte su tasarrufu bilincini artırmaya yönelik projelerle hizmet vermeye devam ediyor.

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında modernizasyon çalışmalarını sürdüren DİSKİ, kent genelinde içme suyu ve atık su hattı döşeme çalışmalarını da hızlandırdı. Kent merkezinde 26 bin 32 metre, kırsal ilçelerde ise 53 bin 645 metre içme suyu hattı döşendi. Ayrıca kent merkezinde 3 bin 650 metre atık su hattı yapılırken, 13 kırsal ilçede 12 bin 285 metre atık su hattı oluşturuldu. Böylece toplamda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı ve 15 bin 935 metre yeni atık su hattı döşendi.

Köprülü Kavşaktaki Altyapı Sorunu Çözüldü

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa karayolundaki Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşak’ta yaşanan su birikimlerine neden olan altyapı sorununu çözüme kavuşturdu. Çalışma kapsamında bin 713 metre betonarme boru, 34 muayene bacası, 135 yağmur suyu ızgarası, bin 275 metre yağmursuyu bağlantısı ve 34 sfero döküm pik kapak yapıldı.

Mevcut Altyapıdaki Arızalar Onarıldı

Kent genelinde oluşan kanalizasyon ve içme suyu hatlarındaki arızalara hızlı müdahale edilerek toplamda 9 bin 486 metre içme suyu ve 4 bin 321 metre kanalizasyon arızası giderildi. Ayrıca 241 bin 613 metre kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi temizlendi.

Related Posts

Erdoğan’dan, Fatih Altaylı’nın sözlerine gönderme: Millete ‘göbeğini kaşıyan adam’ dediler…

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanı’nı tehdit” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Fatih Altaylı’nın soruşturmaya gerekçe gösterilen sözlerine gönderme yaptı.

İran asıllı Alman yazar Navid Kermani’den Almanya Başbakanı Merz’e: Pis işi yapanı alkışlayanın, kendisi de pisliktir

Diktatörlük yıkılırsa, buna en çok sevinecek olan İranlıların kendisidir. Ama savaş her zaman, demokratik bir gelecek şansını yok eder

Otomobil takla atıp ters döndü: 4 yaralı!

Karabük’te takla atarak ters dönen otomobildeki 1’i çocuk 4 kişi yaralandı.

Son Dakika… Devlet Bahçeli, gazetecileri hedef aldı: ‘Yarım aydınlar, safralaşmış uzmanlar…’

Son dakika haberi… MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden gazetecileri hedef aldı. Bahçeli, “İfade ve düşünce özgürlüğünün sınırlarını ihlal edip ruhlarına yuva yapmış nefreti her fırsatta sözlerinin ve değerlendirmelerinin arasına tıpkı bir bomba gibi yerleştiren bazı sözde gazetecilerin, yarım aydınların ve safralaşmış uzmanların Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu unutmaması tavsiye ve temennimdir” dedi.

AB bir kez daha İsrail sınavında

SON dönemde mesajlarını biraz sertleştirme sinyalleri verse de başından bu yana İsrail’le ilişkiler konusunda tek sesle konuşamayan Avrupa Birliği (AB) kritik bir testin eşiğinde.

Japonya’da 6,1’lik deprem: Sığ derinlikte meydana geldi

Japonya’nın kuzeyindeki Hokkaido eyaleti açıklarında 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.