Elon Musk’tan ‘Nazi selamı’ sonrası AfD’ye bir destek daha: Canlı katıldı

Elon Musk, Almanya’daki AfD Partisi Seçim Toplantısına Canlı Bağlantıyla Katıldı

ABD’li iş insanı Elon Musk, Nazi selamı yaptığı iddiasıyla gündeme gelen Donald Trump’ın yemin törenindeki olayın ardından Almanya’daki Alternatif (AfD) Partisi’nin Halle kentinde düzenlediği seçim kampanyası toplantısına canlı bağlantıyla katıldı. AfD Partisi Eş Başkanı Alice Weidel’in yapacağı konuşma öncesi ABD’den canlı olarak bağlanan Musk, partiyi övdü ve destekledi.

Musk, toplantıda “Almanya’nın harika geleceği için mücadele edin” diyerek AfD’nin seçim programını takdir etti. AfD başbakan adayı Weidel ise Musk’a teşekkür ederek ABD Başkanı Trump yönetimine iyi dileklerde bulundu ve Almanya’nın da yeniden büyümesi gerektiğini söyledi.

‘AVRUPA’DA DEMOKRASİYİ TEHLİKEYE ATIYOR’

Son dönemde Avrupa’da faşist siyasi çevrelere destek verdiği gerekçesiyle eleştirilen Musk, AfD partisiyle daha önce de canlı yayın yapmıştı. Avrupalı liderler, Musk’ı iç işlerine müdahale etmekle suçlarken bazı AP milletvekilleri de Musk’ın aşırı sağı öven paylaşımlarına karşı AB’yi harekete geçmeye çağırmıştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Musk’ı eleştirerek “Yeni edindiği medya gücünü tüm dünyaya müdahale etmek için kullanıyor” ifadelerini kullanmıştı. Scholz, Musk’ın faşist partilere destek vermesinin Avrupa’da demokrasiyi tehlikeye attığını belirterek endişelerini dile getirmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Oyuncak devi 29 şubesini sessiz sedasız kapattı!

İngiltere’nin efsanevi oyuncak mağazası Hamleys 29 mağazasını kapattı. Kapanan şubelerle birlikte şirket 34 çalışanını işten çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Christian Stocker ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede, Türkiye ve Avusturya’nın ticaret ve yatırım alanlarındaki potansiyelini verimli bir biçimde kullanması gerektiğini, iş birliğini geliştirmek için adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti.

Bursa’da firarinin kaçması için polisleri ezdiler

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi’nde, hakkında 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlünün yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon sırasında firari hükümlü yakalanırken, yakınları polis ekiplerini araçla ezdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

Bilim insanlarından ürküten keşif: Eriyen buzlar yanardağları tetikliyor

Küresel ısınmanın yol açtığı buzul erimesi, yalnızca deniz seviyesini değil, yer altındaki magma odalarını da etkiliyor. University of Wisconsin–Madison’dan Pablo Moreno-Yaeger’in öncülüğünde yürütülen ve Prag’daki Goldschmidt Konferansı’nda sunulan …