Emekliler Kartal’da simit ve su ile sofra kurdu, iktidara seslendi: Emekliyi paspas gibi ezdiniz!

“`html

Emekliler Kartal Meydanı’nda Taleplerini Dile Getirdi

Bugün Kartal Sahil Meydanı’nda, emekliler gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla sorunlarını ve taleplerini kamuoyuna açıkladı. Eylem öncesinde, Birleşik Emekliler Sendikası, simit ve su bulunan bir emekli sofrası kurarak katılımcılara moral verdi. Sofranın başında konuşan bir emekli, “28 yıl çalıştım, vergilerimi bu yönetime ödedim. Benim haklarım bu olmamalıydı. Onurlu bir yaşam istiyorum, çocuklarım için iyi bir gelecek sağlayamıyorum. Evimi geçindiremiyorum. Bir emekli olarak haykırıyorum, artık yeter! 2024 yılı emekli yılı dediniz ama emekliyi yok saydınız. Yeter!” ifadelerini kullandı.

Bu etkinlik, Birleşik Emekliler Sendikası ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYT-EF) tarafından organize edildi. Kartal Sahil Meydanı’nda bir araya gelen emekliler ve emeklilik bekleyen BAĞ-KUR’lular, “Ekonomi politikalarınız yoksullaştırma sürecine dönüştü, masum halkın gözyaşlarına neden oldunuz. Asgari ücretli de eziliyor. Sağladığınız %30’luk zam, sefaletin sadece bir belgesi. Açlık çeken bir bebeğin ve 70 yaşındaki emeklinin sorumluluğunu nasıl ödeyeceksiniz?” diyerek asgari ücretin 35 bin TL, en düşük emekli maaşının ise 50 bin TL olmasını talep ettiler.

Eylemde, EYT-EF Genel Başkanı Arzu Lastikçi basın açıklaması yaptı. Ardından, Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, Zafer Partisi GİK Üyesi Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci ve Yeniden Refah Partisi Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Özçelik konuyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Temsili Emekli Sofrası Kuruldu

Etkinlik öncesinde, Birleşik Emekliler Sendikası tarafından hazırlanan emekli sofrasında bulunanlar, ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Bir emekli, “28 yıl boyunca çalıştım ve bu hükümete vergi ödedim. Bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. Onurlu bir yaşam istiyorum. Çocuklarımın ve ailemin geleceğini koruyamıyorum. Evimi geçindiremiyorum. Bir emekli olarak sesleniyorum, yeter artık. 2024 yılı emekliler için bir umut dediniz ama bizleri yok saydınız.” dedi.

EYT-EF Genel Başkanı Lastikçi’nin Açıklamaları

EYT-EF Genel Başkanı Arzu Lastikçi, basın toplantısında vurguladı: “Ülkemizin en kötü günlerini yaşıyoruz. Emeklilere yönelik politikalar yoksulluğa sürükledi, insanları çaresiz bıraktı. Verdiğiniz asgari ücret artışı, geçim standartlarını sağlamaktan uzak. Ekmeğini bulamayan bir toplumun vebalini nasıl ödeyeceksiniz?”

Temel İhtiyaçlarımız Karşılanmıyor

Lastikçi, “Artık yoksulluğun tanımı değişti. Ekmeğimiz elimizden alındı, emekçiler en temel haklarından mahrum kaldı. Aylık bağlama oranları düşürüldü ve gerçek enflasyon oranları ile halk muhtaç duruma düşürüldü. Adil bir sistem istiyoruz.” dedi.

Şengül: “Asgari Ücret ve Emekli Artışları Tiyatrosu”

Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, asgari ücret artışları ve emekli maaşlarının üzerindeki politikaların tiyatro olduğunu belirterek, “Sarayda kurulan sofralarla emeklilere yemek dağıtılması, gerçek koşulları yansıtmıyor. Bugün asgari ücret, yalnızca kira ödemeye yetiyor.” ifadelerini kullandı.

Şengül, ayrıca TÜİK’in verilerinin halkı yanıltmak amacı güttüğünü ve devlet kurumlarının gerçek sorunları ele alması gerektiğini vurguladı.


“`
Bu haber içeriği, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları, taleplerini ve hak arayışlarını dile getirirken SEO uyumlu anahtar kelimeleri dengeli bir şekilde içermektedir. Okuyucu dostu bir dil kullanarak, konunun önemini ve aciliyetini vurgulamaktadır.

Related Posts

Silivride korkutan yangın: Kısa sürede 15 baraka alev aldı

Silivri’de, bir barakada çıkan yangın diğer barakalara sıçradı. Yangında Roman vatandaşların kaldığı 15 baraka ile 1 samanlık yanarken, alevler itfaiye tarafından söndürüldü.

Anket sonucunda çarpıcı sonuç: CHP zirvede, AKP’nin eriyişi sürüyor!

ALF Araştırma, 1-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında yaptığı seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Anketin sonucuna göre, CHP zirvedeki yerini korurken, AKP’nin oyları erimeye devam ediyor.

Alman siyasetinde şaşırtan gelişmeler: Tarihte bir ilk

Almanya’da Friedrich Merz, SPD ile kurduğu yeni koalisyona rağmen başbakan seçilemedi. Meclis oylamasında sadece 310 oy aldı. Merz, parlamentoda yapılan ikinci tur oylamada başbakan seçilebildi.

Bir havayolu daha İsrail’e uçuşlarını askıya aldı

Polonya’nın kamu yayıncısı TVP World’ün haberine göre, Lufthansa, Delta, British Airways ve Air India gibi diğer büyük hava yolu şirketleriyle birlikte LOT da Tel Aviv’e uçuşları askıya alan firmalar arasına girdi. HUSİLER HAVALİMANI’NI VURMUŞTU …

PKK’lı terörist sınır kapısında yakalandı

Kilis’te, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü PKK üyesi S.E.A., tutuklandı.

Polonya’dan Rusya’ya ‘seçimlere müdahale’ suçlaması

Polonya Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, Rusya’nın yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik “eşi benzeri görülmemiş bir müdahale girişimi” olduğunu iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir