Filistinli gazeteci, Gazze Şeridi’ne yapılan İsrail saldırısında öldü

İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Gazetecinin Eşi Doğum Yaptı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde basın mensuplarına yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Eymen el-Cedy’in eşi, kocasının ölümünden kısa bir süre sonra doğum yaptı.

Yerel kaynaklara göre, Cedy’nin hamile eşi akşam saatlerinde bebek dünyaya getirdi.

Yetim bebek, babasının ismi olan Eymen adını aldı ve bu, Cedy’nin hayattaki ilk çocuğuydu ancak İsrail saldırısı nedeniyle oğlunu göremeden yaşamını yitirdi.

Gazze’de foto muhabiri olarak görev yapan Filistinli gazeteci, İsrail’in hedef aldığı “basın” aracının içinde bulunuyordu.

İsrail, “basın” aracını hedef almıştı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Saldırıda, foto muhabiri Eymen el-Cedy’nin yanı sıra gazeteciler Faysal Ebu el-Kumsan, İbrahim eş-Şeyh Ali, Muhammed el-Led ve Fadi Hassune’nin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısının 201’e yükseldiği vurgulanmıştı. (AA)

Related Posts

Son Dakika… Özgür Özel Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. Özel, görüşme sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Fransa’da camiye girip Kuran yakan kişi yakalandı

Fransa’nın Rhone bölgesine bağlı Villeurbanne kentinde camiye girerek Kur’an-ı Kerim yakan şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Kanser ilacı için dev ortaklık

Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin şirketi BioNTech, ABD’li ilaç devi Bristol Myers Squibb ile araştırma aşamasındaki kanser ilacını ortak geliştirilmek için 11.1 milyar dolarlık işbirliği anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu geleceğine kayyum gelsin

CHP’de şaibeli kurultay için karar günü yaklaşırken, Özgür Özel’i Kılıçdaroğlu kâbusu sardı. Hem şaibeli kurultayın hem de 2025’te yapılan olağanüstü kurultayın ‘yok’ sayılıp partinin Kılıçdaroğlu’na teslim edilme ihtimali Özel’in uykularını kaçırıyor. Özgür Özel’in, anahtarı Kılıçdaroğlu’na teslim etmektense, partiye kayyum atanmasını tercih ettiği belirtiliyor.

Ekrem İmamoğlu, doğum gününde videolu mesaj paylaştı: Nazım Hikmet’in şiiriyle seslendi

Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, bugün doğum gününde, Nazım Hikmet’in “Karıma Mektup” şiirini okuduğunu anları paylaştı. Bugün aynı zamanda Nazım Hikmet’in de doğum günü.

Numan Kurtulmuş’tan DEM Parti’ye ziyaret

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş DEM Parti grubunu ziyaret etti. Kurtulmuş’u DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli karşıladı.