İBB Soruşturmalarını Protesto Eden Göstericilerle Polis Arasında Gerginlik

İstanbul’da İBB Protestosunda Gerginlik: Polisle Göstericiler Arasında Arbede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik “yolsuzluk ve terör” soruşturmalarını protesto etmek amacıyla Saraçhane’de izinsiz gösteri düzenleyen grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da gözaltına alındığı İBB’ye yönelik “yolsuzluk ve terör” soruşturmalarını protesto etmek amacıyla bir grup, Saraçhane’deki İBB binasının önünde toplandı. Gruptan bazı kişiler Bozdoğan Kemeri önünde bekleyen polis ekiplerine meşale, su şişesi ve yanıcı maddeler attı.

Polis, anons yaparak uyarılarda bulundu ve yürümek isteyen grup ile polis ekipleri arasında zaman zaman arbede yaşandı. Anons aracı, göstericilere defalarca dağılmaları yönünde uyarılarda bulunarak durumu kontrol altına almaya çalıştı. – İSTANBUL

Related Posts

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Gazze’deki insani acı katlanılamaz boyutta

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yürüttüğü askeri operasyonlara sert tepki gösterdi.

Belediyelerin elinden bir yetki daha alınıp bakanlığa verilecek

İktidar, belediyelere ait yetkileri bir bir elinden almaya devam ediyor. Yeni hazırlanan taslağa göre toptancı hallerinin kuruluş izni belediyelerden alınarak Ticaret Bakanlığı’na devredilecek.

Vatikan’da Tarihi Tören: Papa Leo’dan İlk Ziyaret Türkiye’ye

Dünyanın gözü bu sabah Vatikan’daydı. St. Peter Meydanı’nda düzenlenen görkemli bir ayinle, Katolik dünyasının yeni ruhani lideri Papa Leo resmen görevine başladı. Binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren meydanı doldururken, tören sade ve halkla iç içe bir atmosferde gerçekleşti.

Dolandırıcılık şüphelisinin evinden cephanelik çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında aranmakta olan şüpheli, Fethiye’de yapılan operasyon ile yakalandı. Şüphelinin ikametinde yapılan arama sonucunda birçok silah, altın ve elektronik cihaz ele geçirildi.

İran dini lideri Hamaney: Trump, gücü barış için kullanmak istediğini söylerken yalan söylüyordu

İran’ın dini lideri Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘gücü barış için kullanmak istiyorum’ şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirtirken, buna rağmen gücün barışı sağlamak için kullanılabileceğini ve bu nedenle İran’ın her geçen gün gücünü artırmaya devam edeceğini vurguladı.

İkinci Minguzzi vakası! Bu kez yer Gaziantep!

Gaziantep’te 16 yaşındaki bir çocuk ve arkadaşı, yaşıtlarının bıçaklı saldırısına uğradı. İstanbul Kadıköy’de de Ahmet Mattia Minguzzi bit pazarında yaşıtlarının bıçaklı saldırısına uğrayarak yaşamını yitirmişti.