İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın doktoru Cumhuriyet’e konuştu: ‘Gözaltı sürecinde bile tıbbi destek almalı’

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eş zamanlı olarak 50 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında yer alan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü olan Şafak Başa, operasyon kapsamında bulunmaktaydı.

Başa’nın kalp doktoru, gözaltı sürecinde dahi hastanın sağlık durumunun tıbbi müdahale gerektirecek düzeyde olduğunu belirtti. Cumhuriyet’in elde ettiği bilgilere göre;

‘ÖNEMLİ BİR RİSK OLUŞTURUYOR’

Hastanın doktoru, hastanın geçmişte bypass ameliyatı geçirdiğini de ifade ederek şunları dile getirdi:

“Bypass ameliyatında üç tıkalı damar açılarak müdahale edildi. Fakat zamanla iki damar tekrar tıkanmış durumda. Kalbin beslenmesinden sorumlu olan damarın yarısı kapalı durumda ve kalp sadece tek bir damar aracılığıyla beslenebiliyor. Bu sebeple hastaya ilaç tedavisi uygulanmakta ve düzenli tıbbi takip yapılmaktadır.

Hastalığının seyrine bağlı olarak stresten uzak bir ortamda bulunması ve acil bir kalp merkezine kolaylıkla ulaşabilmesi gerekmektedir. Bu durum, yaşamsal riskleri minimize etmek için yakın zamanda yeni bir operasyon planlanmasını zorunlu kılmıştı. Ayrıca, hastanın yüksek tansiyon rahatsızlığı da mevcuttur. Gözaltı ve muhtemel tutuklama durumu, çok daha büyük yaşamsal riskler taşımaktadır.”

Related Posts

Silivride korkutan yangın: Kısa sürede 15 baraka alev aldı

Silivri’de, bir barakada çıkan yangın diğer barakalara sıçradı. Yangında Roman vatandaşların kaldığı 15 baraka ile 1 samanlık yanarken, alevler itfaiye tarafından söndürüldü.

Anket sonucunda çarpıcı sonuç: CHP zirvede, AKP’nin eriyişi sürüyor!

ALF Araştırma, 1-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında yaptığı seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Anketin sonucuna göre, CHP zirvedeki yerini korurken, AKP’nin oyları erimeye devam ediyor.

Alman siyasetinde şaşırtan gelişmeler: Tarihte bir ilk

Almanya’da Friedrich Merz, SPD ile kurduğu yeni koalisyona rağmen başbakan seçilemedi. Meclis oylamasında sadece 310 oy aldı. Merz, parlamentoda yapılan ikinci tur oylamada başbakan seçilebildi.

Bir havayolu daha İsrail’e uçuşlarını askıya aldı

Polonya’nın kamu yayıncısı TVP World’ün haberine göre, Lufthansa, Delta, British Airways ve Air India gibi diğer büyük hava yolu şirketleriyle birlikte LOT da Tel Aviv’e uçuşları askıya alan firmalar arasına girdi. HUSİLER HAVALİMANI’NI VURMUŞTU …

PKK’lı terörist sınır kapısında yakalandı

Kilis’te, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü PKK üyesi S.E.A., tutuklandı.

Polonya’dan Rusya’ya ‘seçimlere müdahale’ suçlaması

Polonya Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, Rusya’nın yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik “eşi benzeri görülmemiş bir müdahale girişimi” olduğunu iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir