İsrail zulmü sürüyor! 7 Filistinli gözaltında

İsrail Ordusu, Batı Şeria’da 7 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği baskınlarda 7 Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, Batı Şeria’da Selfit’in batısındaki köylere baskınlar düzenlendi. İsrail askerleri tarafından atılan ses bombalarının patlama sesleri duyuldu. Cenin kentinde düzenlenen baskınlarda 3 Filistinli gözaltına alındı. Batı Şeria’nın güneyindeki El Halil’deki Beyt Ummar ve Yatta kasabalarına yapılan baskınlarda ise 4 Filistinli gözaltına alındı.

İsrail askerleri, evlerin çatılarına tırmanarak Filistinlilere ses bombaları ve göz yaşartıcı gaz bombaları attı. Kentteki Filistinli araçları durdurup kimlik kontrolleri yaparken, Ramallah’ın kuzeybatısındaki Nebi Salih köyüne yapılan baskında göz yaşartıcı gaz bombası kullanıldı. Cenin Mülteci Kampı’ndaki eski mezarlık çevresinde ve Hedef Mahallesi’nde yıkım ve kazı çalışmaları yapan İsrail ordusuna ait buldozerler görüldü.

Askerler Nablus kenti ve Balata Mülteci Kampı’na baskınlar düzenlerken, evlere zorla giriş yaptı. İsrail askerleri, bölgedeki güvenliği artırmak amacıyla Nablus kenti ve mülteci kampına çok sayıda asker sevk etti. Olaylar sırasında gözaltına alınan Filistinlilerin durumları henüz bilinmiyor.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi konuşma: Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin gelenekselleşen Kızılcahamam kampının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında tarihi mesajlar Erdoğan “Dün itibariyle 47 yıllık terör belası sona erme sürecine girmiştir. Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır. Terörsüz Türkiye bir pazarlık süreci değildir. Bugün Türkiye Yüzyılı’nın kapıları ardına kadar aralanmıştır. Herkes şundan emin olsun. Türkiye’nin onurunu gururunu çiğnetmeyiz, başını öne asla eğdirmeyiz. Hiç kimse şehitlerimiz aziz hatıralarına el uzatamaz, mirasına leke süremez, müsterih olun” dedi.

Bahçeli’den, Demirtaş’ın avukatına ‘teşekkür’ telefonu

Terör örgütü PKK’nin silah bırakma töreninin ardından Edirne Cezaevi’nde tutulan Selahattin Demirtaş’ın avukatını arayan MHP lideri Devlet Bahçeli, sürece katkılarından dolayı Demirtaş’a teşekkür etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı 1300’ü aşkın personelini işten kovdu

ABD Dışişleri Bakanlığı, 1300’ün üzerinde personelini işten çıkarırken, başkent Washington’da son iş gününü tamamlayan çalışanlar, mesai arkadaşlarının alkışları eşliğinde yıllardır çalıştıkları binadan ayrıldı.

Oyuncak devi 29 şubesini sessiz sedasız kapattı!

İngiltere’nin efsanevi oyuncak mağazası Hamleys 29 mağazasını kapattı. Kapanan şubelerle birlikte şirket 34 çalışanını işten çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Christian Stocker ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede, Türkiye ve Avusturya’nın ticaret ve yatırım alanlarındaki potansiyelini verimli bir biçimde kullanması gerektiğini, iş birliğini geliştirmek için adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti.

Bursa’da firarinin kaçması için polisleri ezdiler

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi’nde, hakkında 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlünün yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon sırasında firari hükümlü yakalanırken, yakınları polis ekiplerini araçla ezdi.