İstanbul Avrupa’da yine zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) geçen yıla ait Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nu değerlendirdiğini belirtti.

Uraloğlu, yazılı açıklamasında İstanbul Havalimanı’nın başarısının bu raporda vurgulandığını dile getirdi. “İstanbul Havalimanı günde ortalama 1401 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline geldi. Amsterdam, Londra ve Paris gibi Avrupa’nın önde gelen başkentlerine kıyasla 2024 yılında zirvedeki yerini korudu. Bu sayede üç yıl üst üste Avrupa’nın zirvesinde yer aldı.” dedi.

Gelecek yıllarda da İstanbul Havalimanı’nın önemli bir konumunu sürdüreceğini belirten Uraloğlu, Türkiye’nin mega projelerinden biri olan İstanbul Havalimanı’nın açıldığı günden bu yana 338 milyon 152 bin 378 yolcuya hizmet verdiğini ve bunların 255 milyon 668 bin 998’inin uluslararası seyahatler yaptığını paylaştı.

EUROCONTROL tarafından yayımlanan Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nda Türkiye’nin günlük ortalama 3 bin 140 uçuşla Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip 6. sırada olduğuna işaret eden Uraloğlu, “Uçuş yoğunluğundaki başarımız, uçuşlardaki gecikme sürelerinde de devam etti. EUROCONTROL’ün hava sahasındaki gecikme sürelerini incelediğimizde, Türk hava sahasının uçuş başına 0,5 dakikadan az gecikme süresiyle Avrupa’nın en verimli hava sahalarından biri olduğunu görmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Kuşadası’na 4 kruvaziyerle 6 bin 298 turist geldi

Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 4 kruvaziyerle 6 bin 298 turisti ağırladı.

Dış borç stoku açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin brüt dış borç stokunun 31 Mart itibarıyla 527,5 milyar dolar, net dış borç stokunun da 264,1 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Zam geldi! Akaryakıtta tabela değişti

İran-İsrail gerilimi ile dalgalanan petrol fiyatları akaryakıta da tabelayı etkiliyor. Önceki gece benzin fiyatına 2 lira 63 kuruş, motorin fiyatına ise 4 lira 03 kuruş indirim geldi. Ancak bu indirim haberinin yarattığı ılımlı hava uzun sürmedi …

Dolar endeksi çakıldı: 3 yılın en düşüğü

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığı için yeni bir ismi eylül ya da ekim ayında seçip açıklamayı değerlendirdiği yönündeki haber akışıyla dolar diğer para birimleri karşısında değer kaybederken, dolar endeksi 97,076’yla son 3 yılın en düşük seviyesini gördü.

Kanadalı hava yolu şirketi Toronto-İstanbul seferlerine 6 Aralık’ta başlayacak

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, Kanadalı hava yolu şirketi Air Transat’ın 6 Aralık’ta Toronto-İstanbul uçuşlarına başlayacağını bildirdi.

Kapasite kullanım oranı azaldı

İmalat sanayisi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanım oranı (KKO), haziranda geçen aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 74,6’ya geriledi.