Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına flaş talimat

CHP’nin Kayseri’de belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği üç günlük çalıştay dün sona erdi. Çalıştayın son gününde başkanlar, Kılıçdaroğlu’yla beraber basına kapalı olarak toplandı.

Cumhuriyet”ten Sarp Sağkal”ın haberine göre toplantıda belediye başkanlarına seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, başkanlara, “Vatandaşın sorunlarına eğilin. Bu zor günlerinde yanında olun. Mutlaka acısını, sevincini paylaşın. Bütçelerinizi dikkatli ve verimli kullanın” talimatını verdi. Bir sonraki genel seçimlere ilişkin değerlendirmelerin de ele alındığı toplantıda, “seçmen analizleri”, “siyasal iletişim şekilleri” ve “sosyal medyanın etkisi” gibi konular da masaya yatırıldı. 

Toplantıda, ekonomideki gidişattan şikâyetçi olan ve yeni bir çıkış arayan kadın seçmen grubunun olduğu değerlendirmeleri de yapıldı. “AKP ile kadın seçmen arasında bir kopmanın yaşandığı” değerlendirmesinde bulunulurken belediye başkanlarına siyasal iletişim konusunda da sunumlar yapıldı. Başkanların iktidarın sıkça dile getirdiği “Onlar yapamaz” algısını yıktığı vurgulanırken  iktidarın bu türlü söylemlerine karşı başkanlardan “çalışmalarını toplumun tüm kesimine anlatmaları” da istendi. Öte yandan toplantıda sunum yapan iletişim uzmanlarından da başkanlara, “İcraatlarınız kendi bölgenizin sınırlarını aşsın, her yerde konuşulsun” önerisi geldi.  

SEÇİM ÇAĞRISI YAPILDI

Toplantının sonrasında da CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sonuç bildirgesini açıkladı. Beş maddelik bildiride seçim çağrısı yapılarak şu ifadelere yer verildi:

“Çalıştayımızda ‘Kara Kış Fonu’ kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilmiş, ihtiyaç sahiplerine verilen desteklerin yeni alanları da kapsayacak şekilde artırılması konusunda karara varılmıştır. Çalıştayımızda iktidar tarafından gelen tüm tehditler değerlendirilmiştir. Vatandaşlarımız müsterih olsun ki bizim belediyelerimiz bugüne kadar önüne çıkarılan tüm engelleri halkımızla birlikte aşmıştır ve aşmaya devam edecektir. İktidarın ülkemizde açtığı derin yaraların bir an önce sarılması amacıyla, mümkün olan en kısa sürede genel seçime gidilmesi ve milletin kararına başvurulması artık bir zorunluluktur.” 

Related Posts

Konya’da önemli keşif: Türkmen Karahöyük’te iki bin yıllık kalem bulundu

Çumra ilçesinde Türkmen Karahöyük Mahallesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ile bölgede 6 yıl süren yüzey araştırmalarının ardından 2024 yılında ilk kazı başlatıldı. Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Michele Rüzgar Massa ile …

Kötü koku ihbarı geldi, evden 20 kamyon çöp çıktı

Burdur’da kötü koku ihbarı üzerine bir eve giren ekipler, evden 20 kamyon çöp çıkardı.

Gazze için işgal planı: ‘100 bin asker şehre girecek’

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze kentinin topyekün işgali için bir plan hazırladı. Buna göre yaklaşık 100 bin askerle saldırı düzenlenecek. Şimdiden hava saldırılarının arttığı kentten kaçışlar başladı.

Sıcak hava trafolarda yangına neden oldu

Hatay’da sıcak havanın etkisiyle, elektrik kullanımının artmasıyla elektrik trafosu alevlere teslim oldu. Trafoda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

İlayda Şeker kızının uyku sorunu için takipçilerinden yardım istedi

Survivor 2021’de tanışıp 2022’de evlenen İsmail Balaban ve İlayda Şeker, geçtiğimiz ay kızları İlis’i kucaklarına aldı. İlayda Şeker, minik kızlarının uyku sorunu olduğunu belirterek sosyal medya üzerinden takipçilerinden çözüm önerileri istedi.

İZBAN’da 90 Dakika Aktarma ve Halk Taşıt Uygulamaları Sona Erdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaptığı meclis kararı ile İZBAN’da 90 dakika aktarma ve Halk Taşıt uygulamalarını kaldırdı. Yolcular artık bu haklardan yararlanamayacak, ancak İzmirim Kart kullanılmaya devam edecek.