Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Mahsur kalan astronotların dönüşü ertelendi! Dönüşleri iki gün gecikecek

NASA ve SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na yeni bir ekip göndermek için planlanan Crew-10 görevini, yer hizmetleriyle ilgili bir hidrolik sorunu çözmek için son dakikada erteledi. Bu erteleme, Starliner kapsülünün komutanı Barry "Butch" Wilmore ve pilot Sunita Williams'ın Dünya'ya dönüşünü en az iki gün daha geciktirecek.

Falcon 9 Roketi Fırlatma İşlemi Sorunla Karşılaştı

Kennedy Uzay Merkezi’ndeki 39 numaralı fırlatma rampasında gerçekleşmesi planlanan Falcon 9 roketinin fırlatma işlemi, sadece 45 dakika kala beklenmedik bir problemle karşılaştı ve NASA tarafından durduruldu. Uzmanlar, roketi destekleyen kelepçe kollarından birinde ortaya çıkan sorunun çözülmesi durumunda, Cuma akşamı için yeni bir fırlatma denemesi yapılacağını belirtti.

Yapılan habere göre; Crew-10 ekibinde bulunan komutan Anne McClain, pilot Nichole Ayers, Japon astronot Takuya Onishi ve Rus kozmonot Kirill Peskov, fırlatma için hazırdı. Ancak, yaşanan teknik sorun sebebiyle fırlatma işlemi ertelendi.

Mürettebat, uzay istasyonunda geçirecekleri süre zarfında Crew-9 ekibiyle işbirliği içinde olacak ve istasyon operasyonları hakkında detaylı bilgiler edinecek.