Şubat 5, 2025

Güncel Haberler ve Son Dakika – Haber Kanali

Ekonomi, spor, teknoloji ve magazin haberleriyle gündemi kaçırmayın, Haber Kanali ile her an güncel kalın!

Muhalefet erken seçimden vazgeçebilir! Ünlü anketçiden bomba açıklama

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, katıldığı televizyon programında, yapılan son kamuoyu araştırmasına göre vatandaşların şu anki tercihinin yüzde 36,5 ile AK Parti'den yana olduğunu söyledi.

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, TV100’de Erken Seçim Anketini Paylaştı

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, TV100’de katıldığı canlı yayında erken seçim isteyen muhalefeti geri adım attırabilecek anket sonuçlarını paylaştı.

“Cumhur İttifakı Bir Seçimde Kazanıyor”

Gezici’nin verdiği bilgilere göre, Türkiye’de bir seçim olsa Cumhur İttifakı’nın hala kazandığı görülüyor. Anket sonuçlarına göre, bir seçim olsa AK Parti yüzde 36.5, CHP yüzde 29.5, MHP yüzde 11.5 ve DEM Parti ise yüzde 9 oy alıyor. Diğer partilerle birlikte bu oranın 50’nin üzerine çıktığı belirtiliyor. Gezici, iktidarın erken seçim yapmak istemediğini ancak AK Parti’nin daha büyük bir oy oranı hedeflediğini ve orta-uzun vadeli planlarının olduğunu düşündüğünü ifade etti.

“2027’de Erken Seçim Olabilir”

Murat Gezici, en erken erken seçimin 2027’de olabileceğini düşündüğünü belirtti. Gezici’ye göre, Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik geniş bir kamuoyu desteği bulunuyor. Gezici, Gelecek Partisi (GP) ve Saadet Partisi gibi partilerin de destek verdiği iktidara karşı muhalefetin Suriye konusunda temkinli davrandığını dile getirdi.

“Halkın Büyük Çoğunluğu Öcalan’ın ‘Silah Bırakın’ Çağrısını Bekliyor”

Murat Gezici, kamuoyunda Öcalan’ın şartsız olarak silah bırakmasına yönelik artan bir destek olduğunu belirtti. Gezici’ye göre halkın yüzde 87.5’i Öcalan’ın silah bırakma çağrısını bekliyor. Kürt seçmenin de büyük çoğunluğu, Öcalan’ın bu açıklamayı yapmasını istiyor. Gezici, PKK’nin zaten sona erdiğini ve Türkiye’nin PYD gibi uzantılarının etkisiz hale getirilmesi gerektiğini söyledi.