New York borsası yükselişle kapandı

New York Borsası, Ticaret Müzakereleriyle Yükselişte

New York borsası, ABD’nin tarifeler konusunda ticaret partnerleriyle yürüttüğü müzakereler yatırımcıların odağında kalmaya devam ederken haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,05 artışla 40.113,50 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,74 artarak 5.525,21 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,26 kazançla 17.382,94 puana yükseldi.

ABD yönetiminin tarifeler konusunda Çin başta olmak üzere ülkelerle yürüttüğü müzakerelere ilişkin haber akışı takip edilmeye devam edilirken pay piyasalarında haftanın kapanışında pozitif bir seyir izlendi.

OLUMLU GELİŞMELER BEKLENDİ

ABD Başkanı Donald Trump, görevindeki ilk 100 günüyle ilgili Time dergisine verdiği röportajda, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping‘in kendisini aradığını, bir anlaşma yapılması için Pekin ile aktif müzakere yürütüldüğünü belirtti.

Trump, ülkelerle yürüttükleri müzakereler doğrultusunda da 3 ya da 4 hafta içinde bir anlaşmanın açıklanmasının beklendiğini ifade etti.

Ayrıca Trump, bir yıl sonra ABD’nin diğer ülkelere yüzde 20 ila yüzde 50 tarife uygulamasını “tam bir zafer” olarak değerlendireceğini belirtti.

Trump, bugün yaptığı bir başka açıklamada ise Çin’den önemli bir şey almadıkları sürece bu ülkeye yönelik gümrük tarifelerini düşürmeyeceklerini bildirdi.

PEKİN’DEN YALANLAMA GELDİ

Pekin yönetimi, ABD Başkanı Trump’ın Çin ile tarife müzakerelerinin sürdüğüne ilişkin iddiasını bir kez daha yalanlarken, Washington’un kamuoyunu yanılttığını savundu.

ABD basınında yer alan haberlerde ise ekonomik maliyetlerin belirli sektörler üzerinde ağır yük oluşturması nedeniyle Çin hükümetinin ABD’den ithalata uyguladığı yüzde 125 oranındaki gümrük vergisini bazı ürünlere yönelik askıya almayı düşündüğü öne sürüldü.

Analistler, ABD’nin Çin ile ticaret müzakereleri konusundaki çelişkili açıklamaların kafa karışıklığını ve piyasalardaki oynaklığı artırdığını belirtti.

Makroekonomik veri tarafında ise ABD’de Michigan Üniversitesi’nce ölçülen tüketici güven endeksi, nisanda yukarı yönlü revizyonla 52,2 oldu.

44 YILLIK REKOR BEKLENTİ

Endeks, yukarı yönlü revizyona rağmen Temmuz 2022’den bu yana kaydedilen en düşük değeri aldı.

Tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi 1981, uzun vadeli enflasyon beklentisi ise 1991’den bu yana en yüksek seviyelerini gördü.

Related Posts

Boğaz’ın incisi için 950 milyon lira istediler: Dev köşk için flaş karar

Koza Altın, Bebek’te bulunan gayrimenkulü satışa çıkarmıştı ancak yeterli talep olmayınca iptal edildi. Sahil yolunda denize nazır manzarası kapanmaz nitelikteki köşk 950 milyon lira + KDV’den düşük olmayacak fiyattan ihaleyle satılacaktı. TOPLAM …

Karahan’a Meclis’te 19 Mart şoku!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ekonomideki son duruma ilişkin sunum yaptık Karahan’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki sunumu öncesi 19 Mart operasyonunu protesto eden CHP Malatya …

Roscongress: Trump’ın tarifeleri küresel piyasaları 2008 krizinden daha fazla sarstı

ABD’de yeniden göreve gelen Başkan Trump’ın gümrük tarifeleri politikasına mercek tutan Roscongress, Rus ekonomisinin 2000’den itibaren yaşanan krizler karşısındaki tepkisine de yakından baktı.

TOBB Başkanı’ndan Şimşek’e vergi tepkisi: Her fabrikanın kapısına memur koyarak, polisiye tedbirle vergi geliri artmaz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bütün organize sanayi bölgelerinin giriş ve çıkışlarına denetim memurları yerleştirileceğini açıklamasına TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tepki gösterdi.

D-8 ülkeleri turizm bakanları Kahire’de bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türkiye olarak turizmi yapay zeka ile yeniden tanımlamak ve ziyaretçi deneyimi maksimum seviyeye çıkarmak istiyoruz” dedi.

Rusya’dan “Trump tarifelerinin etkisi” raporu

Rus ekonomisinin ABD’nin başlattığı ticaret savaşından etkilenmeyeceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir