Pasifik Holding savunma sanayinde atılıma hazırlanıyor

“`html

Pasifik Holding Halka Arza Hazırlanıyor

Teknoloji, lojistik, gayrimenkul ve enerji gibi pek çok sektördeki yenilikçi yatırımlarıyla dikkat çeken Pasifik Holding, halka arz sürecine giriş yapmaya hazırlanıyor. Pasifik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, bu halka arzın büyüme stratejilerini hızlandıracak önemli bir adım olduğunu vurguladı.

2018 yılından itibaren “geleceğin sektörleri” olarak hedefledikleri lojistik ve teknoloji alanlarına yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, “2023 yılında Pasifik Holding’i kurduk ve inşaat, gayrimenkul, lojistik, teknoloji, enerji ile madencilik gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerimizi bir çatı altında topladık. 2024, gerçekleştirdiğimiz projelerin somut sonuçlarını alacağımız bir yıl olacak ve 30 Eylül 2024 itibarıyla Pasifik Holding’in öz kaynakları 23,4 milyar TL’ye ulaşarak sağlam bir mali zemin oluşturdu. 2025 yılı ise halka arz yılı olarak öne çıkmakta ve bu süreç, stratejik yatırımlarımızı artırmamıza olanak sunacak” şeklinde konuştu.

‘Daha Kurumsal Hedefler İçin Holdingleşme Kararı Aldık’

Pasifik Holding çatısı altında 55 şirketin bulunduğunu ve 2.500’den fazla istihdam sağlandığını belirten Erdoğan, “Daha kurumsal bir yapı oluşturma hedefiyle holdingleşme kararı aldık. Bu adım, şirket içindeki sinerjiyi artırarak işbirliğini geliştirecek ve yönetimsel kolaylık sağlayacaktır. Şimdi, 40 yıllık geçmişe sahip ilk halka açık şirketimiz Orçay ile, bulunduğu bölgeyi yeniliklerle tanıştıran Pasifik GYO, uluslararası demiryolu lojistikinde öne çıkan Pasifik Eurasia ve Türkiye’nin ilk insansız helikopterini üreten Pasifik Teknoloji gibi dört firmamız Borsa İstanbul’da işlem görüyor. Halka açılma vizyonunu, geleceğe bırakacağımız en önemli miras olarak değerlendiriyoruz ve 2025 yılı için Pasifik Holding’i halka açmaya hazırlanıyoruz. Halka arz süreciyle ilgili olarak SPK’ya bildirim yaptık ve şu anda onay aşamasındayız” ifadelerini kullandı.

Pasifik Teknoloji Savunma Sanayi Yatırımları ile Gelişecek

Pasifik Teknoloji’nin savunma sanayiindeki yatırımları ve projeleri büyük dikkat çekiyor. Fatih Erdoğan, 2024 yılının başında halka arz edilen Pasifik Teknoloji’nin savunma teknolojilerinde önemli ilerlemeler kaydettiğini dile getirdi. Türkiye’nin ilk ve tek insansız helikopterini üreten Titra Teknoloji’nin, savunma sanayiine güçlü bir katkı sağladığını belirten Erdoğan, “2024 içerisinde Türkiye’nin ilk silahlı insansız helikopteri Dumrul’un testlerini tamamladık ve bu yıl envantere alınmasını planlıyoruz. İnsansız helikopterlerin önümüzdeki dönemde sivil lojistikte de büyük bir rol oynamasını bekliyoruz” dedi.

İnsansız Helikopterde Küresel Vizyon

Erdoğan, Pasifik Teknoloji’nin bağlı ortaklığı Titra’nın 2024 sonuna kadar 483 milyon dolar değerlemeye ulaşacağını belirtti ve “Bu değer, yatırım girişlerinin bize ne denli doğru kararlar aldığımızı gösterdi. Savunma sanayi alanındaki ürünlerimizi geliştirmek ve ihracat potansiyelimizi artırmak için küresel havacılık şirketleriyle stratejik işbirlikleri geliştirme aşamasındayız” şeklinde ekledi.

Pasifik Eurasia’nın Hedefi Orta Koridorda Demiryolu Taşımacılığını Artırmak

2019 yılından itibaren uluslararası önemli taşıma anlaşmalarına imza attıklarını hatırlatan Erdoğan, “Pasifik Eurasia, ülkemizi lojistik merkez haline getirmeyi hedefleyerek, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) hattı başta olmak üzere yeni taşıma koridorlarının gelişimini desteklemek için önemli adımlar attı. BTK hattındaki kapasite artışının sonuç verdiğini görüyoruz. Bu hattın, Çin’den Avrupa’ya giden Orta Koridor’un en kritik kısmı haline geldiği aşikâr” dedi. Ayrıca, önümüzdeki dönemlerde buradan taşınan yük miktarının artacağını vurguladı.

Pasifik Eurasia’nın hedefleri arasında, Doğu’dan gelen yüklerin Avrupa’ya kesintisiz taşınmasını sağlamak amacıyla yapılan uluslararası işbirlikleri ile lokomotif ve vagonlarıyla taşımacılık yapma faaliyetleri bulunmaktadır.

2025 Yılı İçin Hedef Liman ve Terminal Yatırımları

Türkiye’nin 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nda demiryolu paylaşımını artırma hedeflerine dikkat çeken Erdoğan, “Demiryolu taşımacılığında iş hacmimizi artıracak lokasyonlarda yeni liman ve yük terminalleri yatırımlarını gündemimize aldık. 2025 yılı için hedefimiz, katlanarak büyümek ve bunu çevre dostu bir modelle gerçekleştirmek. Karbon ayak izini azaltmak için demiryolu taşımacılığının daha yaygın hale gelmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Yenilenebilir Enerji Projeleri Devam Ediyor

Pasifik Holding’in enerji şirketlerinin yenilenebilir enerji alanında önemli projelere odaklandığını kaydeden Erdoğan, Türkiye’nin Mardin ve Edirne ile Romanya’da depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları yapacaklarını söyledi. Ayrıca, doğaya olan sorumluluk bilinciyle Giresun’da, odun artıklarından yenilenebilir enerji yakıtı olan pelet üreten modern bir tesisi hayata geçirdiklerini ifade etti. Madencilik alanındaki çalışmalara da değinen Erdoğan, Sivas-Erzincan bölgesinde çinko ve kurşun maden arama çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Faizlerin Düşmesiyle Gayrimenkul Sektörü Canlanacak

Pasifik GYO’nun net aktif değerinin 40 milyar TL’ye ulaştığını belirten Erdoğan, “Bu durum, Pasifik GYO’nun hak ettiği piyasa değeri seviyesine ulaşmasını sağlayacak. Devam eden projelerimizde 353 bin metrekare satılabilir konut, ofis ve ticari alan mevcut. Gayrimenkul sektörü zor bir yılı geride bıraktı; 2025 yılında faizlerin düşmesiyle bu sektörde hareketlilik bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“`

Related Posts

İş adamı Mehmet İlhan Gülay, Ekrem İmamoğlu’nun kirli rüşvet çarkını anlattı: 10 milyon dolar değerinde bağışa zorlandık

İBB’nin ‘mali suçlar’ soruşturması kapsamında ifadesi alındıktan sonra tutuklanan Nişantaşı City’s, Meydan AVM ve Gülaylar Altın gibi birçok şirketin sahibi Mehmet İlhan Gülay, kirli rüşvet çarkını tek tek anlattı. Gülay ifadesinde, Ekrem İmamoğlu döneminde İBB yetkililerinin şirketini yaklaşık 10 milyon dolar değerinde bir bağışa zorladığını açıkladı. Mehmet İlhan Gülay, “İBB bu süreci siyasi ve idari gücünü kullanarak yönetti. Tüm baskılar, Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile Yakup Öner, Buğra Gökçe ve Kaan Sürmegöz tarafından gerçekleştirildi. Mağdur edildim. Şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

Fed freni çekti, belirsizlik emtia piyasalarını sarstı!

ABD Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutma kararı ve Başkan Powell’ın temkinli mesajları, emtia piyasalarında dalgalanmaya yol açtı. Ticaret müzakereleri, jeopolitik tansiyon ve arz endişeleri değerli metaller ile enerji fiyatlarını yukarı taşırken, tarım emtialarında zayıf talep baskısı hissedildi.

Emtia piyasasında tarife belirsizliği

Emtia piyasasında geçen ay ABD’nin tarifelerine ilişkin belirsizliklerle satış baskısı hakim olurken rekor tazeleyen altın pozitif ayrışan az sayıda ürün arasında yer aldı.

2025 yılında vergi affı var mı? Beyanname Gözetim Programı nedir?

Son bir ayda tarafıma ulaşan soruların önemli çoğunluğa vergi affı ve birçok tüzel kişiliğe gelen vergi uyarı yazıları hakkında olmuştur. Beyanname Gözetim Programı nedir? Hazine ve Maliye Bakanlığınca uygulamaya alınan program uyarınca 2024 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi verecek yaklaşık 500 bin mükellef üzerinden yapılan risk analizleri neticesinde ortaya çıkan, yaklaşık yüzde 10 civarı mükellefin riskli grup olarak tanımlanması ve bunlara riskleri hakkında uyarı mektubu gönderilmesi işlemidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.