Sınır ötesi operasyon sinyali | MSB kaynakları: Örgüt silah bırakmazsa operasyonlar sürecek

MSB’den Yapılan Açıklamaya Göre Terörle Mücadelede Son Durum

Milli Savunma Bakanlığı’nda basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelede terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde sürekli ve kapsamlı operasyonlar gerçekleştirdiği belirtildi. Son bir haftada Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyi dahil toplamda 94 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. 2024 yılından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 164’e yükseldiği bilgisine yer verildi.

Suriye’deki Gelişmelere İlişkin Değerlendirme

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Suriye’deki gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu. Aktürk, Suriye’deki barış ve huzura destek verildiğini belirterek Türkiye’nin Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. Bölgede kalıcı güvenlik ve istikrarın sağlanması için Türkiye’nin yeni yönetimle iş birliği içinde güçlü bir şekilde destek sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, Suriye’nin savunma ve güvenlik kapasitesinin güçlendirilmesi için hazırlıkların devam edeceğini belirtirken bölgede hiçbir terör oluşumuna izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

MSB’nin açıklamasında, TSK’nın Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı göstererek terörist grupların silah bırakmaması durumunda sınır ötesi operasyonları sürdüreceği vurgulandı. Ayrıca, “PKK/YPG/SDG’nin Tişrin Barajı bölgesinde sivilleri canlı kalkan olarak kullanması hatta terörist grupları da bölgeye sevk etmesi insan hakları ihlali anlamına gelmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi konuşma: Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin gelenekselleşen Kızılcahamam kampının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında tarihi mesajlar Erdoğan “Dün itibariyle 47 yıllık terör belası sona erme sürecine girmiştir. Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır. Terörsüz Türkiye bir pazarlık süreci değildir. Bugün Türkiye Yüzyılı’nın kapıları ardına kadar aralanmıştır. Herkes şundan emin olsun. Türkiye’nin onurunu gururunu çiğnetmeyiz, başını öne asla eğdirmeyiz. Hiç kimse şehitlerimiz aziz hatıralarına el uzatamaz, mirasına leke süremez, müsterih olun” dedi.

Bahçeli’den, Demirtaş’ın avukatına ‘teşekkür’ telefonu

Terör örgütü PKK’nin silah bırakma töreninin ardından Edirne Cezaevi’nde tutulan Selahattin Demirtaş’ın avukatını arayan MHP lideri Devlet Bahçeli, sürece katkılarından dolayı Demirtaş’a teşekkür etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı 1300’ü aşkın personelini işten kovdu

ABD Dışişleri Bakanlığı, 1300’ün üzerinde personelini işten çıkarırken, başkent Washington’da son iş gününü tamamlayan çalışanlar, mesai arkadaşlarının alkışları eşliğinde yıllardır çalıştıkları binadan ayrıldı.

Oyuncak devi 29 şubesini sessiz sedasız kapattı!

İngiltere’nin efsanevi oyuncak mağazası Hamleys 29 mağazasını kapattı. Kapanan şubelerle birlikte şirket 34 çalışanını işten çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Christian Stocker ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede, Türkiye ve Avusturya’nın ticaret ve yatırım alanlarındaki potansiyelini verimli bir biçimde kullanması gerektiğini, iş birliğini geliştirmek için adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti.

Bursa’da firarinin kaçması için polisleri ezdiler

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi’nde, hakkında 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlünün yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon sırasında firari hükümlü yakalanırken, yakınları polis ekiplerini araçla ezdi.