Son Dakika… Devlet Bahçeli, gazetecileri hedef aldı: ‘Yarım aydınlar, safralaşmış uzmanlar…’

“`html

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den Önemli Açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından ABD’nin savaşa katılmasına dair bir yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamanın Detayları

Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yaşadığımız coğrafya, küresel dengeler ve düzen adeta bir kaos içine sürükleniyor. Riskler ve tehditler, insanlığın geleceğini tehdit etmektedir.

Ciddi gelişmeler, kaygı verici bir aşama kaydediyor. Yıllardır kırılgan bir sürecin içinde olan bölgesel istikrar artık büyük bir tehditle karşı karşıya.

Gelişmiş barışçıl diyalog ve diplomasi mekanizmaları, giderek inandırıcılığını yitirmekte ve bu durum korkutucu bir zaaf yaratmaktadır.

Yeni Bir Dünya Savaşı Kuruluyor

Üçüncü bir dünya savaşının şafağında yeni gelişmeler yaşanmakta. “Gücü yeten, yetene” anlayışıyla beraber, “haklı olan güçsüz, güçlü olan haksız” bir kargaşa ortaya çıkmaktadır.

Siyonist-Emperyalist güçlerin, “Kurallara Dayalı” küresel sistemi yok etme girişimleri, bu süreçte belirginleşmektedir.

İsrail’in 13 Haziran 2025’te İran’a karşı başlattığı saldırı, potansiyel bir kaos dinamiğinin fitilini ateşlemiştir.

Bu ciddiyet karşısında, hedef ülkeleri doğru analiz etmek ve buna göre bir tutum sergilemek, bağımsızlık ve geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır.

Savaş İhtimali ve ABD’nin Rolü

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar devam ederken, güneyimizde de İsrail’in İran’a yönelik saldırıları yalnızca nükleer programla ilgili bir sorun olarak değerlendirilemez.

ABD Başkanı’nın, savaşları bitireceğini belirtmesi, aslında kendisinin politik bir çelişkiye düştüğünü gösteriyor. Bu güvenilmez tutum, adalet açısından sorgulanmalıdır.

İsrail Başbakanı’nın, “İran’ın nükleer niyetlerini sona erdirmek” için attığı adımlar, bu çağın barış karşıtı tutumlarının ironik bir örneği olarak görülmektedir.

Uluslararası Camiaya Çağrı

Herkesin bu durum karşısında harekete geçmesi beklenmektedir. ABD’nin İran’a yönelik tutumu, uluslararası düzeyde bir tepki gerektirmektedir.

Birleşmiş Milletler’in bu krize müdahil olması ve barışı koruma mücadelesini etkilemek için harekete geçmesi gerekmektedir. Sivil toplumun sesine kulak vermek, barışı sağlamak için önemlidir.

Yeni Bir Dönemin Eşiğinde

Yeni bir dünyanın sinyallerinin gün yüzüne çıkmakta olduğunu gözlemliyoruz. Türkiye’nin barışı hedeflemesi ve huzuru artırması adına uluslararası iş birliği şarttır.

Her türlü provokasyona karşı dikkatli olunmalı ve herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Unutulmamalıdır ki, Türk milletinin birliği her şeyin üzerindedir.

Türkiye, tarihi gücü ve barış sevdasıyla, geleceğe doğru emin adımlarla yürüyecektir. Ekonomik ve stratejik güçlerle, dünya sahnesinde varlığını sürdürecektir.

Sonuç Olarak

Unutulmamalıdır ki, tek bir Türkiye vardır ve bu ülke herkesin ortak evidir. Hep birlikte, Türkiye Yüzyılı’nın temellerini atmak için çaba göstermeliyiz.

Hatırlatmak isterim ki, karanlık senaryolara karşı durmak ve ulusal değerlerimizi korumak, bizim ortak sorumluluğumuzdur.

“`

Related Posts

Oyuncak devi 29 şubesini sessiz sedasız kapattı!

İngiltere’nin efsanevi oyuncak mağazası Hamleys 29 mağazasını kapattı. Kapanan şubelerle birlikte şirket 34 çalışanını işten çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Christian Stocker ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede, Türkiye ve Avusturya’nın ticaret ve yatırım alanlarındaki potansiyelini verimli bir biçimde kullanması gerektiğini, iş birliğini geliştirmek için adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti.

Bursa’da firarinin kaçması için polisleri ezdiler

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi’nde, hakkında 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlünün yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon sırasında firari hükümlü yakalanırken, yakınları polis ekiplerini araçla ezdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

Bilim insanlarından ürküten keşif: Eriyen buzlar yanardağları tetikliyor

Küresel ısınmanın yol açtığı buzul erimesi, yalnızca deniz seviyesini değil, yer altındaki magma odalarını da etkiliyor. University of Wisconsin–Madison’dan Pablo Moreno-Yaeger’in öncülüğünde yürütülen ve Prag’daki Goldschmidt Konferansı’nda sunulan …