Yurt Dışı Yatırımcıların Türk Varlıklarına Olan İlgisi Arttı
Yurt dışında yerleşik kişiler, piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilere göre, 21 Şubat haftasında 73,8 milyon dolarlık net hisse alımı gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre ise aynı hafta DİBS (Kesin Alım) net alımları 179,8 milyon dolar oldu.
Yurt dışında yerleşiklerin DİBS (Ters Repo) alımları net 365,0 milyon dolar seviyesinde gerçekleşirken, DİBS (Teminat) satımları ise 330,7 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Ayrıca, DİBS (Ödünç) işlemi gerçekleşmezken, şirket borçlanma senetleri alımları net 9,9 milyon dolar olarak belirlendi.
Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stokları piyasa değeri 32 milyar 151,9 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. DİBS (Kesin Alım) stokları 19 milyar 489,9 milyon dolar, DİBS (Ters Repo) stokları 1 milyar 886,4 milyon dolar ve DİBS (Teminat) stokları ise 11 milyar 987,9 milyon dolar oldu.
(HABER MERKEZİ)
More Stories
İsviçre’de su tabancası alan siyasetçiye para cezası
Konya’da Silahlı Kavga: Bir Ölü
El şakası kavgaya dönüştü: 6 yaralı