İstanbul Photo Awards’un 2025 kazananları açıklandı

İstanbul Photo Awards 2025 Kazananları Belli Oldu

İstanbul Photo Awards 2025 yarışmasına yaklaşık 22 bin fotoğraf başvuru yaptı. 10 farklı kategoride ödül alan 29 fotoğrafçı belirlendi.

Bu yıl dünyanın dört bir yanından gönderilen fotoğraflar arasında, Filistinli fotoğrafçı Saeed Jaras’ın “Gazze-Deyr El-Balah” adlı eseri “Yılın Fotoğrafı” seçildi.

Fotoğraf, Gazze Şeridi’ndeki Deyr El-Balah’ta İsrail hava saldırısında hayatını kaybeden bir anne ve babanın çocuklarına sarılmasını konu alıyor.

Ödüller, uluslararası jüri tarafından çevrim içi bir oturumda belirlendi.

İstanbul Photo Awards’un ilk yılından beri 20 bin fotoğrafçının kayıt yaptırdığı bir platform haline gelen yarışmanın kazananları, uluslararası jüri üyeleri tarafından çevrim içi oturumda seçildi.

Bu yıl jüride National Geographic fotoğrafçısı ve yapımcısı Ami Vitale, foto muhabiri Carol Guzy, NOOR ajansı üyesi foto muhabiri Yuri Kozyrev, The Globe and Mail foto muhabiri Goran Tomasevic, görsel medya danışmanı Michel Scotto, Getty Images Spor Başfotomuhabiri Cameron Spencer, foto muhabirleri Ahmet Sel ve Fırat Yurdakul yer aldı.

“Seri Haber” kategorisinde Agence France Press (AFP) fotoğrafçısı Omar Al-Qattaa birinciliği, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını konu alan serisiyle elde etti.

Brezilyalı sörfçü Gabriel Medina’nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda büyük bir dalga yakaladıktan sonraki tepkisini belgeleyen Agence France Press (AFP) fotoğrafçısı Jerome Brouillet, “Tekil Spor” kategorisinde birinci oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 3 altın madalya kazanan Amerikalı jimnastikçi Simone Biles’i konu alan çalışması, “Seri Spor” kategorisinde Reuters fotoğrafçısı Hannah McKay’a birincilik getirdi.

“Tekil Doğa ve Çevre” kategorisinde, İzlanda’daki Grindavik yakınlarındaki yanardağ patlamasını fotoğraflayan European Pressphoto Agency (EPA) fotoğrafçısı Anton Brink birincilik ödülünü kazandı.

Jüri, Agence France Press fotoğrafçısı Luis Tato’nun Doğu Afrika’daki sellerin etkilerini gözler önüne seren çalışmasını “Seri Doğa ve Çevre” birincisi olarak seçti.

Toplam 58 bin dolar ödül dağıtıldı.

“Tekil Portre” kategorisinde Afganistan’daki kadınları portreleyen İtalyan fotoğrafçı Mauro De Bettio birinci oldu.

Samar Abu Elouf, The New York Times için hazırladığı “Gazze Savaşı’ndan Kurtulanlar” serisiyle “Seri Portre” kategorisinde birinci oldu.

2017-2024 yılları arasında yarışma jürisinde yer alan ve geçen aralık ayında hayatını kaybeden Marion Mertens’in adını taşıyan “Tekil Günlük Yaşam” kategorisinde birincilik ödülü, Filistin’deki açlık sorununu gözler önüne seren fotoğrafıyla Mahmoud Zaki Salem Issa’ya verildi.

Afgan kadınların hikayelerini ele alan çalışmasıyla İtalyan fotoğrafçı Valentina Sinis, “Seri Günlük Yaşam” kategorisinde birinci oldu.

Toplam 10 kategoride 30 ödül verilen yarışmada toplamda 58 bin dolar ödül dağıtıldı. Kazanan fotoğraflar, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenecek sergilerde ve yıllık fotoğraf albümünde yer alacak.

Bu yıl Turkcell’in iletişim sponsorluğunda düzenlenen yarışmaya, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yurt dışı etkinlik sponsoru ve Türk Hava Yolları (THY) kısmi ulaşım sponsoru olarak destek verdi.

Ödül alan fotoğraflar ve jüri üyeleri hakkında daha fazla bilgi için “istanbulphotoawards.com” adresine başvurabilirsiniz.

KAYNAK: AA

Related Posts

Silivride korkutan yangın: Kısa sürede 15 baraka alev aldı

Silivri’de, bir barakada çıkan yangın diğer barakalara sıçradı. Yangında Roman vatandaşların kaldığı 15 baraka ile 1 samanlık yanarken, alevler itfaiye tarafından söndürüldü.

Anket sonucunda çarpıcı sonuç: CHP zirvede, AKP’nin eriyişi sürüyor!

ALF Araştırma, 1-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında yaptığı seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Anketin sonucuna göre, CHP zirvedeki yerini korurken, AKP’nin oyları erimeye devam ediyor.

Alman siyasetinde şaşırtan gelişmeler: Tarihte bir ilk

Almanya’da Friedrich Merz, SPD ile kurduğu yeni koalisyona rağmen başbakan seçilemedi. Meclis oylamasında sadece 310 oy aldı. Merz, parlamentoda yapılan ikinci tur oylamada başbakan seçilebildi.

Bir havayolu daha İsrail’e uçuşlarını askıya aldı

Polonya’nın kamu yayıncısı TVP World’ün haberine göre, Lufthansa, Delta, British Airways ve Air India gibi diğer büyük hava yolu şirketleriyle birlikte LOT da Tel Aviv’e uçuşları askıya alan firmalar arasına girdi. HUSİLER HAVALİMANI’NI VURMUŞTU …

PKK’lı terörist sınır kapısında yakalandı

Kilis’te, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü PKK üyesi S.E.A., tutuklandı.

Polonya’dan Rusya’ya ‘seçimlere müdahale’ suçlaması

Polonya Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, Rusya’nın yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik “eşi benzeri görülmemiş bir müdahale girişimi” olduğunu iddia etti.